انواع درب کمد دیواری
درب کمدهای دیواری از نظر ظاهری و از نظر نحوهی باز و بسته شدن به ۴ مدل کلی تقسیم میشود که هر کدام با توجه به فضای اتاق و لوازمی که قرار است درون کمد سازماندهی شود، کاربرد خاصی دارند. انتخاب درب مناسب برای کمد باعث میشود فضای اتاق کاربردیتر و مفیدتر باشد. ذکر این نکته ضروری است که معمولا طرح و مدل در کمدهای دیواری، فارغ از نحوهی باز و بسته شدنشان، با مدل کابینتهای آشپزخانه هماهنگ است.
درب کمد دیواری ریلی
در این مدل، درب کمدها ریلی هستند و در امتداد ریلها باز و بسته میشوند. این کمدها برای باز شدن به فضای اضافی نیاز ندارند، به همین دلیل برای اتاقهای کوچک و نقلی بسیار مناسب است که اتفاقا زیبایی خاصی نیز دارند. از معایب درب ریلی، کامل باز نشدن دربها است؛ به طوری که همیشه یکی از درها باید بسته بماند. به دلیل این که دسترسی در کمدهای درب ریلی کمتر است، از این کمدها بیشتر به عنوان فضای نگهداری لباس استفاده میشود.
درب کمد دیواری لولایی
درب لولایی معمولترین نمونه دربهای کمد دیواری است که به وسیلهی لولا باز و بسته میشود. در این مدل، فضای اتاق باید به حدی باشد که درب کمد به راحتی حول لولا بچرخد و باز شود. این مدل اگرچه دسترسی کاملی به فضای درون کمد میدهد اما برای اتاقهای کوچک مناسب نیست. کمدهای درب ریلی برای نگهداری انواع لوازم از جمله رختخواب و غیره بسیار مناسب هستند.
مدل درب ترکیبی
مدل درب ترکیبی، در واقع ترکیبی از دربهای ریلی و لولایی است. در این مدل، درها معمولا ابعاد بزرگتری دارند به همین دلیل هر درب به دو یا چند قطعه عمودی تقسیم میشود که با یک فشار بر روی ریل میلغزند و سپس به وسیلهی لولا باز میشوند. استفاده از این مدل چندان متداول نیست مگر در مواردی خاصی که درب اتاق سایز و ابعاد بزرگی داشته باشد.
کمدهای بدون در
کمدهای بدون درب، در دکوراسیون مدرن به کار میرود و معمولا مختص کمد لباس هستند. در این مدل، چیدمان داخلی کمد بسیار مهم است و لازم است فضای کمد، همیشه آراسته و مرتب به نظر برسد. کمدهای بدون درب، اگر به خوبی چیدمان شوند، بسیار زیبا و جذاب هستند و باعث میشوند فضای اتاق بزرگتر و دلبازتر به نظر برسند.